Verkrijgbaar in winkel

Produkten

slakken in gesteriliseerde bokalen

Het steriliseren gebeurt in een autoclaafoven en zo kunnen de bokalen één jaar op kamertemperatuur bewaard blijven. Eenmaal de bokaal open is moet het produkt in de koelkast bewaard worden en binnen de 8 dagen gebruikt worden.

Bokalen van 24 - 36 of 48 stuks.

Onze slakken helix aspersa maxima « gros-gris» zijn verpakt als volgt:
- «klein» kaliber in bokalen van 24 of 48 stuks - «groot» kaliber in bokalen van 36 stuks
De slakken zijn overgoten met een gekruide groentenbouillon.

Bokalen met slakken in sauzen

8 kleine slakjes in elke bokaal , in een saus van onze huisreceptuur en huisbereid. U hoeft ze enkel in de oven of in de kookpot op te warmen .

«Pot-au-feu» Stoofpotje van gros-gris

Een bereiding met slakken en groenten. Het gerecht is voldoende voor twee personen ( 16 slakken per bokaal) . U kan dit gerecht aanlengen om er een vloeibare soep van te maken met bv. verse room of bouillon.

Terrine van petis-gris met «Caracole»-bier

Dez pâté wordt koud gebruikt, zowel op toostjes of op het bord met rauwkost.

«Les perles de gris» Grijze Parels

Fijn gerecht, uitzonderlijk en delikaat, onze slakken-»kaviaar» kan u best op toostjes aanbieden met een beetje opgeklopte lichtzure room. U kan ook enkele pareltjes in een glas champagne doen ! we verkopen dit produkt in doosjes van 25 gr. die 3 maanden kunnen bewaard worden in de koelkast.

Regenerende gel met slakkenslijm en aloe vera

Dit serum voedt en hydrateert de beschadigde huid, bevordert de cleregeneratie en verbetert de genezing van wonden.

Verse slakken onder luchtledige verpakking

slakken « helix aspersa maxima» op Boergondische wijze

De meest klassieke bereiding, die al jaren op nummer één staat voor de gastronomen ! Wij verpakken ze per 6 -12- 24 stuks van «groot» kaliber ( 5 tot 8 gr/stuk) . De slakken worden eerst gekookt in een court-bouillon en daarna opnieuw in de huisjes gebracht met een gekruide botermengeling -met look- waarvan het recept oorspronkelijk voor de «escargots de bourgogne» werd samengesteld. .Dez schaaltjes kunnen opgediend worden na 10 minuutjes in een 180° warme oven te zijn opgewarmd. Opletten dat de boter niet bruin verbrandt

Gevulde paddestoelen

Parijse paddestoelen ,opgevuld met een slak, en lookboter. Te koop in verpakkingen van 6 stuks per bordje. Opwarmen in de oven, op 180°, gedurende 20 minuten. De lookboter dringt helemaal in de paddestoel bij het smelten , en zo krijgt U een bijzonder smakelijk voorgerecht of hapje.

Profiteroles

Een mini-soesje ,opgevuld met een slak en lookboter. 10 minuutjes in de oven op 180° . Warm en knapperig past dit hapje goed bij het aperitief .

Slakken in rode boter

Pittige boter: paprika, kerrie en cayennepeper. Boter pittiger, maar niet overdreven. Gepresenteerd in bakjes van 6, geef ze 10 min. in de oven op 180 ° voor het serveren.

In de eindejaarsperiode , en op bestelling heel het jaar door, verdelen wij ook boerenkazen, ambachtelijke vleeswaren, gerookte forellen, etc etc. Voor de fijnproevers die verschillende produkten willen ontdekken verzorgen wij geschenkmanden naar wens.

Top